amita pisze:Donn,jak zmiksujesz kruche ciasto to Ci wyjdzie pulchny biszkopt.Sprawdziłam osobiście z czystego lenistwa.Ciasto kruche wyrabia się najpierw nożem a potem szybko ręką.Im krócej,tym lepiej,bo ono nie lubi ciepła podczas wyrabiania.Co innego drożdżowe,to się lubi wymacać,im dłużej tym lepiej.
Samanta pisze:Lucysiu - upieczesz wszystko co zechcesz, pod warunkiem, że zechcesz. Tyle tu przepisów i zdjęc do nich , żeby wiedzieć do czego mamy zmierzac, że tylko kwestia motywacji, a jak kilka pierwszych sie nie uda, to co? następne będą lepsze i ładniejsze.
lucysia pisze:Samanta pisze:Lucysiu - upieczesz wszystko co zechcesz, pod warunkiem, że zechcesz. Tyle tu przepisów i zdjęc do nich , żeby wiedzieć do czego mamy zmierzac, że tylko kwestia motywacji, a jak kilka pierwszych sie nie uda, to co? następne będą lepsze i ładniejsze.
Teoretycznie ,a potem rodzina będzie kwadratowa .Już zostanę przy tych co umiem i mi wychodzą.Uwielbiam serniki,makowce,WZ-kę,ciasta z owocami.Lubię robić torty,ale ten Ulotnej powyżej mnie rozwalił.
Ulatna czy to jest taka masa do zrobienia samemu ,czy marcepan?
Tosia pisze:A przepis na to ciasto Milka
lucysia pisze:Ulatna czy to jest taka masa do zrobienia samemu ,czy marcepan?
Nina pisze:Ulotna podaj przepis na ten torcik i babeczki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości